TÜM YABANCILARA OTURMA İZNİ

BİZE YABANCI DEĞİLSİNİZ :)

bilgi@yabancilar.com.tr  0 212 572 86 77

ÇALIŞMA AMAÇLI YABANCILAR OTURMA İZNİ

 

5683 sayılı Yabancıların Türkiye`de oturma izni ve seyahatleri hakkında kanun’un 3. maddesinin 2. fıkrası uyarınca; iş tutmak maksadıyla Türkiye`ye gelen yabancılar, geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halükârda çalışmaya başlamadan evvel yabancılar oturma iznini almış bulunmalıdırlar.Bu durumda, Türkiye’ye çalışmak amacıyla yurtdışından çalışma vizesi alarak gelmiş olan yabancıların, en geç 30 gün içerisinde ve çalışmaya başlamazdan evvel yabancılar oturma izni alması gerekmektedir.

 

Çalışma amaçlı , yabancılar oturma izni başvurusunda şu belgeler aranır :


  • 4 adet vesikalık fotoğraf

  • Pasaport

  • Pasaportta başvuru sahibinin fotoğrafını taşıyan sayfa, son girişi gösterir damganın yer aldığı sayfa ve pasaportun geçerli olduğu tarihleri gösterir sayfanın fotokopileri

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınma çalışma izninin orijinali ve bir nüshası